Vincent den Hengst Introduction

by Vincent Den Hengst on 2018/08/01

My name is Vincent den Hengst. I am from the Netherlands, Utrecht, where I started practicing Hunyuan taiji under James Fletcher in 2007. From the beginning, I kept exercising daily. In 2013 I stepped over to Practical Method. In 2014 and 2015 I went to Daqinshan for two months in total and observed several workshops since 2013. I regard Practical Method taiji as taught by Grandmaster Chen as the highest possible region of martial art, so I feel lucky and happy I finalized my life’s queeste to find the one martial art.

About Vincent Den Hengst

My name is Vincent den Hengst from the Netherlands, Utrecht, where I started practicing Hunyuan Xinyi Chen Style Taijiquan under sifu James Fletcher in 2004. In 2013 I stepped over to Practical Method after a workshop organised by Grandmaster Chen Liansheng and taught by Grandmaster Chen Zhonghua at the Glind, The Netherlands. In 2014 & 2015 I went to Daqinshan for two months in total and attended five different workshops in Europe since 2013. Since 2015 I participated at some open competitions in China and the Netherlands. To me Chen Style Taijiquan Practical Method as taught by Grandmaster Chen Zhonghua is the highest form of martial art. Feeling deeply grateful and lucky to be able to practice and having fulfilled my life queeste to find the one, perfect martial art.

{ 2 comments… read them below or add one }

Rian Smolders November 17, 2018 at 5:01 am

Hallo Vincent,

Nog gefeliciteerd met de behaalde overwinning(en) vorige week.
We hebben elkaar dit jaar niet gesproken op de landelijke STN-dag, maar vanuit ons plekje(een tafel met boeken) zag ik dat je gewonnen had.
Vandaag heb ik je naam doorgegeven aan Ernest Jacobs, die bij ons in Tilburg op les zit, wat betreft Xinyi Hunyuan Taiji.
Hij heeft in het verleden meegedaan met Joseph Chen in Nederland en Canada en hij werkt in Utrecht.
Het lijkt me leuk voor hem om samen met jou te trainen, of in ieder geval ervaringen uit te wisselen.

Dus dan weet je ervan als hij contact met je opneemt.
Warme groet van Wim en Rian uit Loon op Zand.
Ps Ons bedrijfje, vereniging heet Albeweging.
We kennen elkaar van een training met Joseph Chen.

Reply

vincent den hengst November 29, 2018 at 11:23 am

Hoi Rian

super, dank je. We hebben inmiddels contact. Groeten aan Wim!

mvg
Vincent

Reply

Leave a Comment
Leave a comment on the content only. For admin issues, please click the "contact" button on the top left.

Previous post:

Next post: